معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در گفت وگو با غلات نیوز اظهار کرد: در اجرای پایلوت طرح همه آزمون و خطاها سنجیده خواهد شد و در صورت عدم موفقیت غنی سازی آرد با ویتامین دی اجرای طرح متوقف خواهد شد. درچند سال گذشته طرح غنی سازی آرد با ویتامین دی در کشور مطرح شد و قرار بود خراسان جنوبی به عنوان استان پایلوت برای اجرای این طرح انتخاب شود اما به تعویق افتاد. به گفته برخی کارشناسان اگر قرار به غنی سازی آرد با ویتامین دی باشد، درواقع ویتامین دی باید به شکلی تولید شود که قابلیت اضافه نمودن به آرد را داشته باشد. در سنوات قبل دکتر کیانی، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در گفت وگو با غلات نیوز گفته بود؛ درست است که در سبدغذایی جامعه نان بیشترین سهم مصرفی را دارد اما پروژه غنی سازی ویتامین دی در لبنیاتی چون شیر، ماست و حتی روغن قابل سنجش تر، عملیاتی تر و نتیجه بخش تر است. به طور کلی باید گفت اضافه کردن ویتامین دی به عنوان یک ویتامین محلول در چربی در آرد باتوجه به نوع پخت نان ها در ایران علاوه بر اینکه هزینه برو غیرعلمی است امکان کمتری دارد که به نتیجه درست برسد. غنی سازی با ویتامین دی طرح خوبی است که می تواند به جبران کمبود این ویتامین مهم در سطح کشور کمک کند اما مهم است که زیرساخت های لازم قبل از اجرا حتما فراهم شود تا مثل هر طرح غیرکارشناسی دیگری منتهی به شکست و ضرر وزیان برای صنف مربوطه نشود.
WWW.ARD.IR