اختصاصی/ • ۳۰ میلیون تن ظرفیت آسیابانی در کشور داریم اما میزان مصرف۱۲ میلیون تن است، آسیابانان با۳۰ درصد ظرفیت تولیدشان فعالیت دارند، با این شرایط کماکان مجوز جدید برای احداث کارخانه آرد صادر می شود، به همین دلیل روز به روز میزان تولید کارخانجات آرد رو به کاهش است • به دلیل کمبود منابع ارزی ماشین آلاتی وارد می شود که سطح تکنولوژی آسیابانی کشور را که روزی از بهترین سطح تکنولوژی دنیا بود پایین می آورد • در تولید آرد کامل هیچ مشکلی نداریم و همه واحدهای آسیابانی توانایی تولید آرد کامل را دارند اما وقتی گندم نامرغوب در اختیار آسیابانان قرار گیرد تامین گلوتن و ایندکس استاندارد و مناسب برای تولید ارد کامل از عهده کارخانجات ارد خارج است • من اصلا مخالف تولید آرد ونان کامل نیستم، سبوس گیری یک بخشی از آرد کامل است، کیفیت آرد کامل بستگی به کیفیت گلوتن گندم دارد تا ارد تولیدی قابلیت پخت نان را داشته باشد • هرچه میزان سبوس گیری کم تر شود احتیاج به زمان تخمیر بیشتری در واحدهای نانوایی خواهیم داشت • به اقتصاد نانوا در تولید نان کامل توجه شود، فرایند تخمیر در۶۰ درصد نان های ما صورت نمی گیرد و در همین مقدار پخت نان کامل هم صورت نمی گیرد، مقصر این اتفاق نانوایان نیستند و این مسئله ناشی از مشکلات و چالش های این صنف است • تا زمانی که زیرساخت های لازم ایجاد نشود، شرایط تخمیر در نانوایی ها فراهم نگردد و نانوایی ها اقتصادی نشوند اجرای طرح نان کامل با موفقیت همراه نخواهد بود • نزدیک به چهار دهه صنعت گندم آرد ونان در کشور در انحصار دولت است و مشکلات موجود در زنجیره گندم آرد ونان به دلیل سوبسیدی است که درست پرداخت نمی شود
WWW.ARD.IR